ГоловнаКультура

Міністерство культури завершило написання Стратегії розвитку культури

Документ буде внесено на узгодження міністерством найближчим часом

Міністерство культури завершило написання Стратегії розвитку культури
Фото: 24tv.ua

Міністерство культури розробило Стратегію розвитку культури, документ уже готовий, його буде внесено на погодження іншими міністерствами вже найближчим часом.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів міністр культури В'ячеслав Кириленко.

При цьому він зазначив, що не продовжив ініціативу попереднього міністра культури Євгена Нищука співпрацювати з платформою "Культура-2025", бо тоді стратегію писали б три роки.

"Про три роки мені ніхто не говорив. Тільки сказали: "Ну ось, робота над стратегією буде не така, як раніше". І вона справді пішла не так. Трьох років у мене немає. Ні в кого в цьому уряді їх немає", - заявив Кириленко.

Міністр додав, що міністерський текст Стратегії розвитку культури давно готовий, його було тричі презентовано громадськості. "Український центр культури і досліджень розробив основний текст, ми його тричі пропонували громадськості. Перша презентація відбулася в "Софії Київській" - відкрита і за участю мас-медіа. Другий варіант тексту було оприлюднено на сайті. Стосовно третього знову проводили презентацію", - розповів він.

Зазначимо, що питання створення стратегії ставили відразу ж після призначення першого післямайданного міністра культури. Євген Нищук почав співпрацювати з платформою "Культура-2025", але після зміни міністра платформа продовжила роботу самостійно, без підтримки з боку міністерства. У свою чергу Мінкульт взявся за розробку власного документа стратегії - оновлюваний варіант вивішено на сайті відомства.

"Культура-2025", тим часом, також підійшла до завершення документа стратегії розвитку культури України до 2025 року. Ниін ініціатива перебуває на фінальному етапі, після чого документ буде розіслано на рецензію експертам у сфері культури. За словами учасників "Культури-2025", незважаючи на запевнення міністерства в тому, що воно пропонувало співпрацювати, жодних пропозицій про спільну роботу над стратегією від В'ячеслава Кириленка не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram