ГоловнаКультура

Україна приєдналася до культурної програми ЄС "Креативна Європа"

Програма має бюджет 1,46 млрд євро і розрахована на 2014-2020 роки

Україна приєдналася до програми підтримки культурних проектів Європейського Союзу "Креативна Європа".

Відповідну угоду підписали віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко та комісар ЄС з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібор Наврачич, повідомляє прес-служба Мінкульту.

В'ячеслав Кириленко та Тібор Наврачич
Фото: twitter.com/MinCult_ua
В'ячеслав Кириленко та Тібор Наврачич

"Креативна Європа" є рамковою програмою ЄС з підтримки культурного та аудіовізуального сектору. Програма має загальний бюджет 1,46 млрд євро і розрахована на 2014-2020 роки.

Метою програми є збереження, розвиток і підтримка європейського культурного і мовного різноманіття, європейської культурної спадщини, а також посилення конкурентоспроможності культурного та креативного секторів європейської економіки.

Програма складається з двох підпрограм: культура і засоби масової інформації.

Після імплементації угоди українські культурні діячі та інститути матимуть доступ до спектру заходів, фінансованих програмою, і некомерційного (навчання, обмін досвідом, спільні заходи, підтримка інституційного розвитку), і комерційного характеру (дистриб'юторські мережі, фінансування малих і середніх підприємств у культурній і креативній сферах).

"1,46 млрд євро фінансових ресурсів можуть бути використані українськими діячами культури, щоб співпрацювати зі своїми європейськими колегами. Українські літературні твори зможуть бути перекладені на європейські мови, і також це хороша можливість для української культурної та креативної індустрій показати себе в Європі", - зазначив Наврачич.

Також він наголосив, що в рамках цієї програми не тільки Україна зможе повчитися у європейської культурної індустрії, а й сама Європа зможе перейняти український досвід у цій сфері.

Нагадаємо, раніше Мінкульт визначив 17 проектів для держфінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram