ГоловнаКультура

Кириленко запустить програму культурної підтримки учасників АТО

Музеї та бібліотеки змусять підготувати програми роботи з бійцями.

Кириленко запустить програму культурної підтримки учасників АТО
Фото: Макс Требухов

Міністерство культури має намір затвердити програму культурної підтримки учасників антитерористичної операції на 2016 рік.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр культури В'ячеслав Кириленко.

"Гарний твір, музика, мистецтво - це частина психологічної реабілітації. Тому Міністерство культури ініціює на наступний рік спеціальну програму підтримки бійців АТО. До кінця року, в грудні, я затверджу наказ Міністерства культури, що передбачає перелік заходів по всій країні, які будуть здійснюватися установами культури на підтримку бійців АТО. Не тільки концертні зали, філармонії, театри, опери, оперети, а й музеї, заповідники, бібліотеки повинні мати свої програми роботи з бійцями АТО", - цитує міністра прес-служба Мінкульту.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабінет Міністрів заявив про плани створити нову посаду - міністра у справах учасників антитерористичної операції. Свого міністерства новий міністр не матиме.

Раніше, 14 жовтня, в День захисника України, прем'єр Арсеній Яценюк говорив, що пропонуватиме призначити віце-прем'єра з реабілітації учасників АТО або урядового уповноваженого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram