ГоловнаКультура

"Молодість" закриється мульфільмом "Аномаліса"

Стрічку зняв автор сценарію фільмів "Вічне сяйво чистого розуму" і "Бути Джоном Малковичем"

45-й кінофестиваль "Молодість" закриється стрічкою Чарлі Кауфмана і Дюка Джонсона "Аномаліса", яка отримала гран-прі 72-го Венеціанського міжнародного кінофестивалю. Про це повідомили організатори "Молодості".

Мультфільм "Аномаліса" - друга режисерська робота драматурга Чарлі Кауфмана після його кінодебюту семирічної давності "Синекдоха, Нью-Йорк".

Бюджет фільму становив 8 млн доларів, майже півмільйона з яких зібрали на "кікстартері" (сайті для колективного збору грошей).

Чарлі Кауфман відомий насамперед як сценарист. У 2005 році він отримав "Оскар" за кращий сценарій для фільму "Вічне сяйво чистого розуму". Ще два фільми - "Бути Джоном Малковичем" (2000) і "Адаптація" (2003) були за крок від золотої статуетки.

Нагадаємо, "Молодість" закінчується 1 листопада.

До цього часу ще можна встигнути побачити канадську стрічку "Сплячий гігант", яка порушує тему підлітків і небезпеки їхнього скупчення в одному місці на канікулах; новий фільм культового шведського режисера Роя Андрессона "Голуб, що сидить на гілці і міркує про сенс життя"; "Леді з Шанхаю" Орсона Уеллса; фільм "Суфражистки", який, напевно, фігуруватиме в "оскарівських" номінаціях; фільм-призер Берлінського кінофестивалю "Ішканул".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram