ГоловнаКультура

"Молодість" оголосила програму франкомовних фільмів

На фестивалі покажуть учасника основного конкурсу Канн-2015

"Молодість" оголосила програму франкомовних фільмів
Кадр из фильма "Долина любви"

45-й кінофестиваль "Молодість" оголосив фільми з франкомовної програми.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, до програми увійшло п'ять фільмів.

Відкриється позаконкурсний франкомовний блок фільмом "Розенн" бельгійського режисера Івана Ле Муана. Представити фільм про втомленого актора, який намагається знайти заспокоєння на віддаленому острові, до Києва приїде сам режисер, а також виконавиця головної ролі Беатріс Даллі. Беатріс - зірка фільмів Клер Дені, Міхаеля Ханеке, Джима Джармуша і Клода Лелуша.

Крім того, на фестивалі покажуть:

"Серіз" французького режисера Жерома Енріко - про 14-річну дівчинку, яку матір з виховною метою відправляє в Україну до батька, якого та ніколи не знала. Приїжджаючи в Україну, вона потрапляє на охоплений революційними подіями Майдан. Головну роль у фільмі зіграла Зої Аджані - племінниця відомої актриси Ізабель Аджані. Представити фільм на "Молодості" приїдуть режисер і автор сценарію.

"Долина кохання" режисера Гійома Ніклу (Франція), головні ролі в якому зіграли Жерар Депардьє та Ізабель Юппер. Вони грають пару, яка давно не бачилася, а тепер їде в Долину смерті до Каліфорнії на запрошення свого сина, який загинув півроку тому. Фільм брав участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю у 2015 році.

"Гібор іде на війну" режисера Філіпа Фалардо (Канада) - політична сатира про молодого хлопця з Гаїті, який стає стажером у парламентаря у Квебеку. У певний момент голос політика стає вирішальним у питанні про те, чи буде Канада вступати у війну. Прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі в Торонто цього року.

"Ґрунтовий корт" режисера Стефана Демустьє (Франція, Бельгія) - повнометражний дебют режисера. Історія стосунків між батьком і сином, які - кожен у своїй галузі - намагаються задовольнити власні амбіціі.

Нагадаємо, 45-й кінофестиваль "Молодість" триватиме з 24 жовтня по 1 листопада 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram