ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі представлять проект Володимира Буднікова і Влади Ралко "Укриття"

Проект відбудеться в рамках 10-го Art Kyiv Contemporary

У Мистецькому Арсеналі представлять проект Володимира Буднікова і Влади Ралко "Укриття"
Владимир Будников и Влада Ралко
Фото: PinchukArtCentre

У Мистецькому Арсеналі пройде презентація проекту та арт-книжки художників Володимира Буднікова і Влади Ралко "Укриття".

Про це повідомляють організатори події.

Проект "Укриття", створений в рамках резиденції "Княжа гора", присвячений відчуттям страху і безвиході, які витають у Києві під час бойових дій на Донбасі.

"Коли на стінах додому в Києві почали з'являтися трафарентні написи "Укриття", це здалося дивним анахронізмом, чимось зі шкільних навчань з цивільної оборони радянських часів, - розповідають художники. - Такі покажчики бомбосховищ на випадок авіаатаки неначе говорили нам: у вас ще є запаси спокою на чорний день. Дуже символічно, що часто ці написи направляли в нікуди, тому що за вказаним напрямом не було ніякого укриття".

Резиденція "Княжа Гора", в якій працювали художники, створена українською галереєю "Червонечорне". Щороку в резиденції працюють п'ять українських художників.

Презентація проекту і книжки, підготовленої спільно з українським арт-критиком Костянтином Дорошенком, відбудеться у Мистецькому Арсеналі 8 жовтня. Вхід за акредитацією і запрошеннями.

Володимир Будніков - український художник, чиї роботи зберігаються в колекціях музеїв Києва, Дніпропетровська, Запоріжжя, Чернігова, Бердянська, Сум, а також Німеччини, США, Австрії, у приватних колекціях і галереях України, Австрії, Німеччини, США, Франції, Японії.

Влада Ралко - українська художниця, що брала участь у безлічі українських та міжнародних проектів.

Нагадаємо, в Мистецькому Арсеналі проходить десятий ярмарок Art Kyiv Contemporary, який триватиме до 10 жовтня. У рамках ярмарку виставлено кілька спецпроектів, що представляють роботи сучасних українських художників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram