ГоловнаКультура

У прокат виходить сенсаційний фільм Гаспара Ное "Любов"

В Україні фільм отримав вікове обмеження 21+, а в Росії не вийде взагалі

У прокат виходить сенсаційний фільм Гаспара Ное "Любов"
Кадр из фильма "Любовь"
Фото: Артхаус Трафик

15 жовтня в широкий прокат виходить еротична драма відомого французького режисера Гаспара Ное "Любов".

Про це повідомляють дистриб'ютори фільму, компанія "Артхаус Трафік".

Фільм, знятий у 3D, отримав світову прем'єру на Каннському кінофестивалі. Очікувалося, що фільм включать в основний конкурс кіноогляду, але в результаті "Любов" показали поза конкурсом - у програмі "Опівнічні сеанси".

Суть фільму, за словами режисера, - показати любовні стосунки максимально відверто - як психологічно, так і фізіологічно. У центрі сюжету - стосунки між трьома молодими людьми.

Зазначимо, що за фізіологізм "Любов" порівнюють із переможцем Каннського кінофестивалю у 2013 році - "Життям Адель" Абделлатіфа Кешиша.

Незважаючи на заявлену скандальність нового фільму Гаспара Ное, відомого своїми провокаціями у "Незворотності" або "Вході в порожнечу", деякі критики холодно сприйняли фільм. Декотрі навіть назвали його "найгіршим фільмом кінофестивалю". Але при цьому інші критики заявили, що фільм Ное - це дослідження на межі порнографії і мелодрами.

В Україні фільм, незважаючи на побоювання, отримав прокатне посвідчення, але з віковим обмеженням - глядачі, молодші за 21 рік, подивитися "Любов" у кінотеатрах не зможуть. У Росії ж фільму взагалі не видали такого посвідчення - "Любов" там покажуть тільки на кінофестивалях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram