ГоловнаКультура

Український гурт "ДахаБраха" виступив на відомому британському музичному шоу

Гурт був в ефірі в компанії Девіда Гілмора та групи The Libertines

Український етно-хаос гурт "ДахаБраха" виступив на відомому шоу Later ... with Jools Hooland, що виходить на BBC Two.

У півгодинній музичній програмі українці виступали слідом за відомою групою The Libertines і Девідом Гілмором, який представляв пісні зі свого нового сольного альбому.

"ДахаБраха" зіграла пісню "Шо з-під дуба", яка відкриває її альбом "Ягудки" (2007 рік). Зазначимо, що в п'ятницю вийде записане шоу "Later...", де можна буде почути ще одну пісню "ДахиБрахи" - "Торох".

"ДахаБраха" - гурт, заснований на базі театру "ДАХ" Владиславом Троїцьким 2004 року. Спочатку гурт брав участь у спектаклях "ДАХу" - зокрема в циклі "Україна містична", постановках "Макбета", "Ричарда III" і "Короля Ліра". Потім почав активну концертну діяльність.

Зараз група частіше виступає за кордоном, ніж в Україні. Нещодавно "ДахаБраха" вкотре проїхала з туром Північною Америкою. Крім того, українці цього літа виступали на Sziget. Найближчим часом вони вирушать до Франції.

На рахунку "ДахиБрахи" - чотири студійні альбоми (зокрема альбом, записаний спільно з білоруським гуртом Port Mone). До виходу готують п'ятий, у якому гурт переробив народні пісні з усіх регіонів України. Матеріали з нового альбому "ДахаБраха" представила на концертах у рамках туру, присвяченого десятиріччю свого існування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram