ГоловнаКультура

45-та "Молодість" оголосила перших учасників основного конкурсу

У конкурс відібрали фільми з Санденса, а також фестивалів у Каннах, Сан-Себастьяні та Торонто

45-та "Молодість" оголосила перших учасників основного конкурсу
Фото: facebook.com/Molodistfest

Ювілейний кінофестиваль "Молодість", який триватиме цього року з 24 жовтня по 1 листопада, почав оголошувати учасників міжнародного повнометражного конкурсу.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, серед перших учасників фільми, відібрані на кінофестивалях з усього світу.

"На війні" режисера Симона Жакме брав участь на фестивалі в Сан-Себастьяні в програмі "Нові режисери". Ця робота - історія про 15-річного Маттео, який намагається втекти від свого батька.

"Гігант, який спить" Ендрю Чівідіно показували в "Тижні критики" Каннського кінофестивалю цього року і на кіноогляді в Торонто.

"Панама" Павле Вучковіча - ще один фільм з програми Каннського кінофестивалю. Сюжет зав'язаний навколо стосунків Йова і Марії - коли хлопець починає підозрювати, що Марія веде подвійне життя, він намагається дізнатися правду про неї за допомогою соціальних мереж.

Прем'єра "Принцеси" Талі Шалома-Езера відбулася на кінофестивалі Санденс у міжнародному конкурсі.

"Пікадеро" Бена Шеррока - британська комедія про проблеми баскської пари у країні, охопленій кризою.

Американський фільм "Іскри" Клер Карре знято в науково-фантастичній стилістиці, а дія фільму відбувається після всесвітньої нейрологічної епідемії.

"Нариси з життя потопельника" - дебют кіпрського режисера Кіроса Папавассіліо. Це історія чоловіка, який щороку змушений повертатися в день своєї смерті і проживати його заново.

Ще один канадський фільм у конкурсі - "Механік" режисера Рене Больє - з конкурсної програми кінофестивалю в Роттердамі. Це історія про механіка, який 5 років чекає пересадку нирки.

Зазначимо, що загалом на "Молодості" три основні конкурсні програми - повний метр, дебютний короткий метр і студентські роботи. У кожній з категорій присуджується приз за кращий фільм, а крім того, міжнародне журі вибирає один фільм із трьох конкурсів, щоб нагородити його гран-прі - "Скіфським оленем".

Нагадаємо, "Молодість" оголосила деякі фільми з позаконкурсних програм. Так, на кіноогляді покажуть лауреата "Золотої пальмової гілки" - фільм "Діпан" Жака Одійяра, "Подію" Сергія Лозниці та інші фільми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram