ГоловнаКультура

Сьогодні на Гогольфесті покажуть "Мистецтво миру" Владислава Троїцького

Перформанс складається з двох частин - концерту та опери-реквієму "Іов"

Сьогодні на Гогольфесті покажуть "Мистецтво миру" Владислава Троїцького
Фото: Гогольфест

21 вересня о 19:00 в рамках 8-го фестивалю Гогольфест відбудеться прем'єра музично-театрального перформансу "Мистецтво миру".

Про це повідомляють організатори фестивалю.

"Мистецтво миру" складається з двох частин. У першій - з 19:00 до 20:00 - відбудеться виступ Національного камерного ансамблю "Київські солісти" під керівництвом диригента Дмитра Яблонського. У другій - з 22:00 до 22:50 - глядачам покажуть оперу "Йов" для препарованого рояля, віолончелі, ударних і голосів.

Організатори зазначають, що прем'єру спеціально призначили на цей день - 21 вересня - це Міжнародний день миру.

У проекті використовується музика Арнольда Шенберга і Франца Шуберта. Наголошується, що глядачі почують струнний квартет №14 ре мінор, відомий як "Смерть і дівчина", який супроводжуватиметься виступом артистів нового цирку.

Авторами музики до оперної частини перформансу є Роман Григорів та Ілля Разумейко. Виконавці: Мар'яна Головко (сопрано), Анна Марич (сопрано), Єлизавета Курбанмагомедова (сопрано), Андрій Кошман (баритон), Руслан Кірш (баритон), Жанна Марчинська (віолончель), Андрій Надольський (ударні), Роман Григорів (рояль), Ілля Разумейко (рояль). Літературне джерело - християнські сакральні тексти.

Нагадаємо, що 8-й Гогольфест відкрився в Експоцентрі (колишній ВДНГ) 17 вересня перформансом "Мистецтво війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram