ГоловнаКультура

У Лос-Анджелесі грабіжник замінив картини Воргола підробками

Злочинцеві перепало дев'ять оригіналів вартістю $350 тис.

У Лос-Анджелесі грабіжник замінив картини Воргола підробками
Энди Уорхол
Фото: ru.wikipedia.org

Поліція Лос-Анджелеса розшукує зловмисника, який зумів вкрасти і замінити підробками кілька полотен із знаменитої серії Енді Воргола "Євреї ХХ століття".

Про це повідомляє сайт TMZ.

Шовкографії були на стінах в офісі кіноредакторської компанії. Один із власників зауважив, що одне полотно провисло. Тоді й виявилося, що картина є підробкою. У ході розслідування з'ясувалося, що було вкрадено також і інші роботи Воргола - їх теж замінили на підробки. Злодієві перепало дев`ять оригіналів вартістю $350 тис.

Поліція встановила, що один з оригіналів було продано через аукціонний дім Bonhams. Поліцейські отримали ордер на обшук і вивчають документи, сподіваючись, що вони допоможуть знайти злодія.

У серію портретів знаменитих євреїв Воргола входять зображення братів Маркс, Джорджа Гершвіна, Голди Меїр, Альберта Енштейна, Франца Кафки, Луї Брандеса, Гертруди Стайн, Сари Бернар, Мартіна Бубера і Зигмунда Фрейда. Всього було зроблено 200 відбитків на шовку.

Фото: tmz.com

Нагадаємо, чорно-біле зображення "коли", символа американської споживчої культури, датоване 1962 роком, оцінили в $25 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram