ГоловнаКультура

45% іноземних туристів не задоволені українським сервісом

Видавництво "Основи" провело опитування про враження іноземних туристів від України

45% іноземних туристів не задоволені українським сервісом
Фото: Издательство Основы

До виходу перевиданого путівника "Awesome Ukraine" на прохання видавництва "Основи" туристичні бюро провели опитування серед іноземних туристів.

Як повідомляють "Основи", анкетування пройшли 500 туристів із 12 країн світу, у тому числі із США, Німеччини, Франції, Норвегії, Естонії, Латвії та Польщі.

Першою серед проблем став низький рівень сервісу в Україні: 45% туристів залишилися не задоволеними обслуговуванням у кафе і магазинах, 30% - громадським транспортом і таксі.

Ще 10% опитаних поскаржилися на погані дороги і стільки ж - 10% - на бруд в громадських місцях. Складнощі з орендою житла згадали 5% респондентів, недостатність розваг для дітей - 5% і невиправдано високі ціни - 10%.

При цьому понад 85% респондентів зазначили, що їм дуже подобається українська природа, особливо Карпати і Дніпро, які стали найбільш рекомендованими місцями для відвідування. 70% відзначають красу українських міст та історичних пам'яток, ще 10% хвалять нічні клуби Києва.

Національна кухня припала до смаку більшості - вареники і борщ сподобалися 85% опитаних, котлета по-київськи - 50%. При цьому майже 30% віднесли до продуктів, які куштувати не радять, сало.

Зазначимо, що видавництво "Основи" перевидає свій англомовний путівник по Україні, написаний спеціально для іноземців та розповідає про її найцікавіші і значущі події, місця і персон. Третє оновлене видання "Awesome Ukraine" вийшло до Дня незалежності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram