ГоловнаКультура

Донецький художник створює комікси про свій полон в "ДНР"

Учасник стріт-арт гурту "Мурзилка" Сергій Захаров планує видати книгу

Художник з Донецька, учасник стріт-арт гурту "Мурзилка" Сергій Захаров, малює документальний графічний роман про свій досвід перебування в полоні у терористів "Донецької народної республіки".

Про це пише Сultprostir.ua.

Сергій потрапив у полон в серпні минулого року, півтора місяця просидів у підвалі "МГБ ДНР", пройшов півтора місяця тортур, побиття, інсценувань розстрілу тощо. Ідея описати це у вигляді коміксу прийшла до нього ще в полоні. Зараз художник працює над картинками, публікуючи деякі з них на своїй сторінці у Фейсбуці. Він планує знайти видавця для майбутньої книги, формат якої він ще не вибрав. За його словами, це буде або нарізка коміксів, або альбомні зображення з пояснювальним текстом.

"Підвальний душ"
Фото: Сергій Захаров / facebook
"Підвальний душ"

"Ідея полягає в тому, що, крім моєї історії, там будуть історії інших людей, які побували в полоні, з якими я встиг познайомитися і ще познайомлюся за час підготовки книги. Малюнки будуть розбавлені розповідями людей, які зустрілися мені там (у тому числі і ополченців) - іноді страшними, а іноді і комічними", - розповів Захаров.

"Перший допит"
Фото: Сергій Захаров / Facebook
"Перший допит"

Нагадаємо, донецький стріт-арт гурт "Мурзилка" відомий тим, що її учасники з ризиком для життя розміщували в окупованому місті карикатури на терористів "ДНР" - зокрема, Гіркіна-Стрелкова, Моторолу та інших.

Фото: cultprostir.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram