ГоловнаКультура

Прокуратура розслідує поїздку Білик у Крим

Співачці загрожує штраф або адмінарешт на строк до 15 діб

Прокуратура розслідує поїздку Білик у Крим
Билык в Крыму

Прокуратура Криму приверне співачку Ірину Білик до адміністративної відповідальності за незаконний перетин кордону з анексованим Росією півостровом.

Про це на брифінгу повідомив виконувач обов'язків прокурора Криму Назар Холодницький.

"Ми маємо намір притягнути артистку Ірину Білик до адміністративної відповідальності за порушення порядку в'їзду в Крим", - повідомив він.

На цей момент прокуратура розслідує обставини в'їзду співачки в Крим і почала провадження за статтею 204-1 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Порядок перетину кордону з Кримом позначений Законом "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї тягне за собою накладення штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 5100 гривень) або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Нагадаємо, Ірину Білик 12 серпня помітили в Ялті на фестивалі «Дитяча нова хвиля». Туди вона поїхала в обхід українського законодавства - прилетіла на літаку з російського аеропорту.

Після скандалу, що вибухнув, PR-служба співачки заявила, що Білик у конкурсі участі не брала, там опинилася випадково, а в Крим їздила на весілля до подруги.

Скандал посилився після того, як Білик в інтерв'ю заявила: «Найкраще було б зібратися українським і російським артистам, покликати Путіна і Порошенка, щоб за руки взялися ось так і помирилися».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram