ГоловнаКультура

В український прокат виходить фільм про журналіста кримінальної хроніки

Головну роль у "Стрингер" зіграв Джейк Джилленголл

В український прокат виходить фільм про журналіста кримінальної хроніки
Кадр из фильма "Стрингер"
Фото: Артхаус Трафик

6 серпня на українські екрани виходить трилер про роботу журналіста кримінальної хроніки Лос-Анджелеса.

Про це повідомляють дистриб'ютори картини.

"Стрингер" - режисерський дебют сценариста Дена Ґілроя, відомого своєю роботою у фільмах "За межею", "Еволюція Борна" і "Гроші на двох". Головну роль у картині - одержимого кар'єрою журналіста Луї Блума - зіграв Джейк Джилленгол ("Донні Дарко", "Зодіак").

Його персонаж відчайдушно намагається знайти роботу в Лос-Анджелесі. Після того, як Луї стає свідком роботи журналістів на місці аварії, він вирішує сам узяти в руки камеру і вести репортажі з місця подій.

За свою роль у фільмі Джилленгола номінували на премії Гільдії акторів, Британської кіноакадемії і "Золотий глобус". "Стрингер" же отримав одну номінацію на "Оскар" - у категорії "Кращий сценарій", автором якого виступив сам Ден Ґілрой.

Крім Джилленгола, у фільмі зіграли Рене Руссо, Білл Пекстон та інші.

Першого дня українського прокату фільм «Стрингер» покажуть у благодійному кіноклубі «Врятуй Жовтень» у київському кінотеатрі Cinema City. Кошти, зібрані від продажу квитків, підуть на реконструкцію знаменитого кінотеатру «Жовтень», який постраждав від пожежі восени минулого року.

Починаючи з 6 серпня, сеанси відбудуться в кінотеатрах Києва, Вінниці, Дніпропетровська, Житомира, Луцька, Одеси, Харкова та Чернігова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram