ГоловнаКультура

Співробітники "Херсонесу" відмовилися працювати під керівництвом священика

Заповідник вимагає повернути на посаду директора Андрія Кулагіна.

Співробітники "Херсонесу" відмовилися працювати під керівництвом священика
Фото: pulsev.com.ua

Колектив археологічного музею "Херсонес Таврійський" відмовився працювати під керівництвом священика Сергія Халюти, призначеного рішенням голови окупаційної адміністрації Севастополя Сергієм Меняйлом.

Таке рішення ухвалено на розширеному засіданні профспілкової організації Херсонеського заповідника. У результаті зустрічі підготовлено відповідну резолюцію.

"Профспілкова організація і трудовий колектив ГБУК м. Севастополя Національний заповідник "Херсонес Таврійський" вимагає від влади міста скасувати наказ про призначення на посаду директора установи Благочинного Севастопольського округу о. Сергія (Халюта), який не відповідає кваліфікаційним вимоги директора установи культури. Також ми вимагаємо поновити на посаді колишнього директора А.В. Кулагіна, звільненого з процесуальними порушеннями", - йдеться в протоколі.

Колектив підкреслює, що не буде працювати під керівництвом отця Сергія "аж до призначення нового гідного керівника".

Рішення ухвалено одностайно.

"Херсонес Таврійський" включили у список ЮНЕСКО в червні 2013 року. Херсонеський заповідник розташований у центрі Севастополя. Це руїни давньогрецького поліса, на місці якого згодом існувала візантійська колонія (V століття до н.е. - XIV століття н.е.). Регулярні розкопки городища почалися 1827 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram