ГоловнаКультура

Українку номіновано на американську премію "Еммі"

Вікторія Бутенко номінована телеканалом CNN за роботу "Україна: стрільба на Майдані Незалежності"

Українку номіновано на американську премію "Еммі"
Виктория Бутенко
Фото: Виктория Бутенко / Facebook

Український продюсер Вікторія Бутенко потрапила в шорт-лист престижної американської телевізійної премії "Еммі" за роботу над проектом "Україна: стрільба на Майдані Незалежності" (Ukraine: Shooting in Independence Square).

Як повідомив офіційний сайт премії, її номінував телеканал CNN.

Вікторія Бутенко також відома, як продюсер фотокореспондента американського видання Los Angeles Times Сергія Лойка, єдиного іноземного журналіста, який побував у Донецькому аеропорту і зробив фотогалерею кіборгів.

Загалом на 36-ту щорічну американську нагороду у сфері новин та документалістики номіновано кілька матеріалів про Україну каналів CNN, NBC, PBS і Vice News.

Церемонія нагородження відбудеться 28 вересня у Нью-Йорку.

"Еммі" - одна з найпрестижніших американських телевізійних премій, аналог "Оскара". Першу статуетку вручили 25 січня 1949 року. Назва "Еммі" походить від слова "immy" - так називалася катодна трубка у перших телевізійних камерах. Атом, який тримає в руках жінка, символізує телебачення як науку, а крила за її спиною - телебачення як мистецтво.

Нагадаємо, церемонія нагородження "Еммі" для творців кращих телесеріалів відбудеться 20 вересня. Лідером за кількістю номінацій цього року став популярний телесеріал "Гра престолів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram