ГоловнаКультура

Київрада проголосувала за створення музею радянської окупації

Музей під відкритим небом можуть створити у Голосіївському районі

Київрада проголосувала за створення музею радянської окупації
Фото: EPA/UPG

Депутати Київської міської ради на пленарному засіданні у четвер підтримали створення музею радянської окупації у столиці.

Музей буде створений під відкритим небом. Як розповіли співавтори проекту, депутати Київради Олег Гаряга та Владислав Михайленко, зараз розглядаються три майданчики для музею, а його назва, швидше за все, буде іншою.

"Ми дали доручення виконавчій владі знайти місце під майбутній музей. Перша моя думка була - територія навколо монумента Батьківщини-матері. Це радянський символ, мало того, на щиті герб СРСР. Але поки цю ідею відклали, оскільки це об'єкт держвласності. Ще один з обговорюваних варіантів - територія Національного комплексу Експоцентр України (ВДНГ). Але він також знаходиться у власності держави. Ще один варіант запропонувало Київське інвестиційне агентство - це покинута територія на околиці Києва у Голосіївському районі площею 15 га, яку можуть віддати музею. На ній можна зробити ландшафтний парк", - цитують на сайті Київради слова депутата.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко запропонував створити у Пирогові Музей тоталітаризму і розмістити там демонтовані радянські пам'ятники.

Україна має позбутися радянських пам'ятників та назв згідно з законом, ухваленим у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram