ГоловнаКультура

Гран-прі ОМКФ отримав турецький фільм "Мустанг"

Приз журі взяла картина "Пісня пісень" Єви Нейман

Турецька драма "Мустанг" про п'ятьох сестер, які опинилися у в'язниці в стінах власного будинку, отримала гран-прі 6-го Одеського кінофестивалю "Золотой Дюк", який вручається за підсумками глядацького голосування.

Раніше "Мустанг" виграв приз в канськійпрограмі "Двотижневик режисерів" і тепер додасть до нього ще головну нагороду Одеського фестивалю, а також приз ОМКФ за режисуру, пише "Кинопоиск".

Водночас журі кращим фільмом - як у міжнародному, так і в національному конкурсі - обрало драму Єви Нейман "Пісня пісень". Знятий за романом Шолом-Алейхема, фільм розповідає історію кохання Шимека і Бузі - хлопчика і дівчинки з єврейського штетлу.

Приз за акторську роботу отримала ізраїльська актриса Тамар Алкан, за психологічну драму "Людина в стіні". Прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі в Роттердамі, режисер Євген Руман - виходець з Білорусі.

Кращим режисером визнано Деніз Гамза Ергювен, що зняла "Мустанга".

Спеціальні призи отримали фільми: "Обійми змії" (вручав польський режисер Даріуш Яблонський) і "Ангели революції" режисер Олексій Федорченко (вручав сербський режисер Срджан Драгоєвич).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram