ГоловнаКультура

Мінкультури склало список зі 117 російських артистів, які загрожують нацбезпеці

СБУ проводить розслідування і передає матеріали до суду

Мінкультури склало список зі 117 російських артистів, які загрожують нацбезпеці
российский актер Михаил Пореченков

Міністерство культури України підготувало список зі 117 артистів держави-агресора, який уже передали у відповідні органи.

Про це повідомляє офіційний сайт Мінкультури.

"Міністерство культури передало до відповідних органів перелік зі 117 артистів, які, на нашу думку, становлять загрозу національній безпеці. СБУ проводить розслідування і передає матеріали до суду, рішення якого є підставою для включення до згаданого переліку", - зазначив заступник міністра культури Юрій Зубко.

За його словами, до 3 серпня список артистів буде опубліковано на сайті.

Зубко наголосив, що Мінкультури відкрите до співпраці з активістами та громадськими організаціями, які проводять моніторинг діяльності культурних діячів РФ, що має антиукраїнську спрямованість. Інформацію від цих громадських інституцій Міністерство має намір вивчати і спрямовувати для реагування до органів нацбезпеки.

"Крім Мінкультури, повноваження захисту інформаційного простору мають Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно", - наголошено в повідомленні.

У Мінкультури також нагадали, що Держкіно вже заборонило для демонстрації близько 400 фільмів російського виробництва. Крім того, Мінкультури "активно використовує інші законні важелі для мінімізації пропагандистських впливів з боку культурних діячів держави-агресора".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram