ГоловнаКультура

Київська бієнале відкриває власну школу мистецтв

Заняття триватимуть протягом вересня-жовтня у Києві та містах Європи

Київська бієнале відкриває власну школу мистецтв
Фото: theschoolofkyiv.org

Київська бієнале відкриває власну школу мистецтв, яка об'єднає художників, інтелектуалів, активістів та студентів.

Як повідомляє сайт Platfor.ma, заняття триватимуть протягом вересня-жовтня у Києві та містах Європи.

Школа складатиметься з шістьох окремих напрямів вивчення українського та європейського суспільств: "Школа викраденої Європи", "Школа образу і доказу", "Школа пейзажу", "Школа переміщених осіб", "Школа реалізму" та "Школа самотності". На них обговорюватимуть іншу Європу, роль кіно в сучасній пропагандистській війні, історії переселенців і активістів українського Майдану, парку Гезі, площі Тахрір та інше.

"Київська школа" включатиме виставки та перформанси, покази фільмів, мультимедійні експерименти і трансляції. Лекторів запрошують не лише з України, а й з Європи, США, Близького Сходу та Китаю. Серед них - журналістка Наталя Гуменюк, режисер Сергій Лозниця, американський історик Тімоті Снайдер і австрійський письменник Мартін Поллак. Кураторами школи стануть австрійці Георг Шоллхаммер і Хедвіг Заксенхубер.

Остаточну програму шкіл оголосять у серпні, а поки організатори шукають волонтерів на час підготовки та проведення курсу. Охочих допомагати просять заповнити спеціальну форму до 10 липня.

Нагадаємо, бієнале сучасного мистецтва "Київська школа" триватиме з 8 вересня по 1 листопада 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram