ГоловнаКультура

Україна стане почесним гостем на ярмарку сучасного мистецтва у Вільнюсі

У Вільнюсі свої проекти представлять 7 українських галерей

Україна стане почесним гостем на ярмарку сучасного мистецтва у Вільнюсі
Фото: Предоставлено галереей ArtSvit

З 25 по 28 червня у Вільнюсі відбудеться ярмарок сучасного мистецтва.

Цього року почесним гостем ярмарку стане Україна, повідомляється на офіційному сайті події.

Зокрема, свої проекти представлять 7 українських галерей: "Art 14", "Bottega gallery", "Я Галерея", галерея "Карась", "Ра", "Цех" з Києва і "ArtSvit" із Дніпропетровська.

Галерея "ArtSvit" представить графіку молодої львівської художниці, яка працює під ім'ям Kinder Album. Вона з'явилася у 2012 році у соціальній мережі Facebook, де викладала свої роботи у вигляді особистого щоденника.

Проект отримає назву "War. Personal. (Transcription)" і складається з 25 графічний робіт Kinder Album. "Проект складається з особистих переживань і думок однієї людини, але не стосується конкретного автора. Проект належить нікому і всім одночасно, його можна спробувати позначити як колективне несвідоме", - йдеться в описі проекту.

Кураторами цього проекту стали Леля Гольдштейн і Марія Хрущак. Після представлення робіт у Вільнюсі, виставка робіт Kinder Album пройде в Україні.

"Я Галерея" везе на АртВільнюс роботи художників Антона Логова, Ігоря Яновича та Андрія Хіра. Янович - класик українського абстрактного мистецтва, Логов - молодий абстракціоніст, який представить у Вільнюсі свої інсталяції, а Андрій Хір - художник, архітектор і дизайнер, який займається візуалізацією українських народних вірувань і забобонів.

Всього на арт-ярмарку у Вільнюсі свої проекти представлять 55 галерей з Білорусі, Данії, Франції, Грузії, Німеччини, Італії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини, України та Великобританії. Усі вони розмістяться у Литовському експозиційному центрі LITEXPO.

Окремо свої роботи на ярмарку покажуть і художники, серед яких два українці - Антон Логов і Микита Шаленний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram