ГоловнаКультура

У "Тарілці" на Либідській виконають Валентина Сильвестрова

"Тихі пісні" Сильвестрова стануть епілогом концертного циклу "Архітектура голосу"

У "Тарілці" на Либідській виконають Валентина Сильвестрова
Фото 1971 года

Музичне агенство "Ухо" проведе концерт-епілог циклу "Архітектура голосу" у відомій будівлі "Тарілка" біля станції метро "Либідська".

На концерті виконають "Тихі пісні" відомого українського композитора Валентина Сильвестрова, повідомляє "Ухо".

Твір виконає Наталія Половинка, за фортепіано - Йожеф Ермінь.

"Тарілка" на Либідській (вул. Антоновича (Горького), 180) - відома будівля, побудована у 1971 році за проектом архітектора Флоріана Юр'єва. Вона вважається шедевром радянського модернізму, за його проект Юр'єв отримав нагороду "За новаторство в архітектурі". У "Тарілці" знаходиться Інститут науково-технічної та економічної інформації, а крім того, у ній втілено проект світло-акустичного театру, також задуманий Юр'євим.

"Тихі пісні" Сильвестрова написано у той самий період - їх закінчили у 1975 році. Куратори концерту зазначають, що "Тарілка" мислилася творцем як утопія, а "Пісні" - як відгомін утопії. Цим, а також хорошою акустикою в залі "Тарілки" пояснюється вибір місця для останнього концерту сезону.

Концерт відбудеться 26 червня о 20:00.

Фото: Ухо

Нагадаємо, що минулого сезону музичне агентство "Ухо" провело два цикли концертів – "New Music: Ukraine", у якому твори українських композиторів виконувалися разом із творами відомих зарубіжних авторів, і "Архітектура голосу", ідеєю якого було заримувати нову музику і архітектуру будівель, як правило, не призначених для виконання музики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram