ГоловнаКультура

Влад Троїцький показав в Одесі "Мистецтво війни"

Новий перформанс відомого режисера є частиною програми фестивалю Odessa Classic

13 червня в одеській філармонії відбувся перформанс "Мистецтво війни", поставлений за однойменним трактатом Сунь-Цзи відомим українським театральним режисером Владом Троїцьким.

Про це повідомляють організатори фестивалю Odessa Classic, в рамках якого показали перформанс.

У перформансі взяли участь актори театру ДАХ, піаніст Олексій Ботвинов, ансамбль "АртеХатта" під керівництвом Мирослави Которович. Перформанс супроводжувався музикою Баха, Генделя, Шнітке, Арво Пярта і Філіпа Гласса.

В основу проекту "Мистецтво війни" покладено тексти з однойменного трактату легендарного воєначальника і стратега Сунь-Цзи. Як вважає Троїцький, сьогодні для України тема, висвітлена у трактаті, є дуже важливою. Режисер стверджує, що "Мистецтво війни" - це, швидше, трактат про мистецтво миру, про те, як перемагати, не вступаючи у бій.

"Якщо розглядати війну і прибрати все похмуре, те, що зараз пронизує всю нашу країну, цей проект - розмова про мир і про передчуття іншої країни. Про передчуття тієї України, в якій ми мріяли б жити, і щоб у ній жили наші діти, якою можна пишатися, за яку не соромно", - цитує Влада Троїцького одеське видання "Культурометр".

Зазначимо, що оперу Влада Троїцького "Коріолан", поставлена за однойменною п'єсою Вільяма Шекспіра, покажуть у Львові в рамках фестивалю "Донкульт". Дійство відбудеться у Львівській опері 17 червня.

Фестиваль Odessa Classic відкрився 10 червня концертом грузинського баса Паата Бурчуладзе в одеській філармонії. Відкриття відвідав новопризначений голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram