ГоловнаКультура

У Росії просять заборонити серіал "Гра престолів"

Ідею підтримали в РПЦ і висміяли у творчому середовищі

У Росії просять заборонити серіал "Гра престолів"
Фото: lenta.ru

Депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга Віталій Мілонов пропонує заборонити в Росії популярний серіал "Гра престолів".

Як повідомляє газета "Известия", депутат уже відправив звернення в Міністерство культури з пропозицією розробити "концепцію захисту інформаційного простору РФ".

Передбачають, що твори, які відповідають традиційним цінностям, отримають знак якості, а "шкідливі" твори - ні. На думку депутата, очевидно, що один з найшкідливіших творів, що точно не отримає знака якості, - культовий серіал "Гра престолів". Ідею підтримали в РПЦ і висміяли у творчому середовищі.

За словами Мілонова, зараз практично кожен твір, який роблять на Заході, "працює на те, щоб зруйнувати традиційні цінності".

"При цьому вони демонструють абсолютну буденність раніше неприйнятних ідей. Наприклад, у фільмі є лесбіянка або гомосексуаліст... Зазвичай такі речі не можна зарахувати до пропаганди, але вони "працюють на підсвідомому рівні", - зазначив Мілонов.

"Я людина, взагалі-то, старого покоління. Я виріс, ще коли Бівіс і Батхед сміялися з гомосексуалістів і вважалося, що це весело. Тепер дуже багато продуктів, розрахованих на молодь, змінилися. Наприклад, в 1990-ті роки був модним серіал "Елен і друзі". Так от, новий цикл включає якогось гомосексуаліста", - додав російський чиновник.

Нагадаємо, перші епізоди "Гри престолів" потрапили в мережу до офіційної прем'єри п'ятого сезону і при цьому встановили новий рекорд.

"Гра престолів" - американський драматичний телесеріал у жанрі фентезі, створений за мотивами циклу романів "Пісня льоду і вогню" письменника Джорджа Мартіна. Серіал знімають для кабельного телеканалу HBO під керівництвом Девіда Беніоффа і Деніела Вайса. Зйомки проходять у декількох країнах, зокрема в Північній Ірландії, на Мальті, в Хорватії, Ісландії та Марокко. Прем'єра першого сезону в США відбулася на каналі HBO 17 квітня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram