ГоловнаКультура

Україна і Грузія домовилися про культурні заходи на 2015-2018 роки

У 2017 році в Грузії пройдуть Дні української культури

Україна і Грузія домовилися про культурні заходи на 2015-2018 роки
Фото: rc-argo.com.ua

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко і міністр культури і охорони пам'яток Грузії Михайло Гіоргадзе підписали план спільних заходів у сфері культури на 2015-2018 роки.

Зокрема, план заходів передбачає проведення у 2017 році Днів культури України в Грузії та у 2018 році - Днів культури Грузії в Україні. Програма також передбачає обмін досвідом між держорганами сфери культури, співпрацю між музеями, організацію виставок музейних фондів.

У сфері літератури заплановано налагодити співпрацю між Національною спілкою письменників України та Будинком письменників Грузії, видати антологію сучасної української повісті грузинською і грузинської повісті українською мовою.

Крім того, заплановано організувати спільні заходи з нагоди 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького, 145-річчя з дня народження Лесі Українки, а також 310-річчя з дня народження грузинського поета Давида Гурамішвілі.

Нагадаємо, президент Литви Даля Грібаускайте очікує позитивних новин про безвізовий режим для України та Грузії до кінця цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram