ГоловнаКультура

У Центрі візуальної культури прочитають лекцію про Інтернет після Сноудена

Наступного дня після лекції пройде воркшоп з інтернет-безпеки

У Центрі візуальної культури прочитають лекцію про Інтернет після Сноудена
Фото: Предоставлено организаторами

У четвер, 4 червня, в Центрі візуальної культури дослідниця інтернет-безпеки Катажина Шимелевич прочитає лекцію на тему "Інтернет після Сноудена: Що ми можемо приховувати?"

Про це повідомляють організатори події.

Зокрема, на лекції Катажина Шимелевич розгляне, в чому полягає проблема з охороною приватності в "суспільстві спектаклю", коли ми на кожному кроці демонструємо своє життя іншим? Що ми дізналися від Едварда Сноудена про сучасні методи спостереження? Якою є роль приватного капіталу в системі спостереження за нашим життям і спілкуванням в мережі? Що робити для того, щоб зберігати контроль над інформацією і свободу в цифровому світі?

Катажина Шимелевич досліджує інтернет-безпеку, а також є публіцистом, юристом, головою фундації Panoptykon, що захищає права користувачів Інтернету. Шимелевич також одна з ініціаторів загальноєвропейського руху проти договору АСТА (згідно з яким налагоджено жорстке спостереження за дотриманням авторських прав в Інтернеті).

Мова лекції - англійська. Вхід вільний.

У п'ятницю, 5 червня, з 10:00 до 14:00 Катажина проведе воркшоп із теорії та практики інтернет-безпеки. На воркшопі йтиметься про визначення кордонів приватності, визначенні контекстів, у яких ми публікуємо інформацію про себе і так далі.

Щоб узяти участь у воркшопі, потрібно відправити мотиваційний лист на адресу: [email protected].

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram