ГоловнаКультура

У Києві відбудеться виставка одеських концептуалістів

У Національному музеї покажуть роботи художників з середини 50-х і до наших днів

У Києві відбудеться виставка одеських концептуалістів
Фото: http://artukraine.com.ua

З 12 червня до 20 вересня у Національному художньому музеї України триватиме виставка "ENFANT TERRIBLE. Одеський концептуалізм", організована Музеєм сучасного мистецтва Одеси.

Як повідомляє Art Ukraine, проект досліджує історію виникнення одеського концептуалізму, його становлення та вплив на наступні хвилі сучасного мистецтва України. У сімох залах першого поверху НХМУ представлять шлях, який подолали художники Одеси в пошуках нової мови мистецтва з середини 50-х до наших днів.

Виставка формувалася співробітниками Музею сучасного мистецтва Одеси на основі приватних колекцій, архівів Одеського Музею західного і східного мистецтва, галерей і фондів. У ній експонуються роботи Леоніда Войцехова, Юрія Лейдермана, Сергія Ануфрієва, Ігоря Чацкіна, групи "Перці", "Мартинчики" та багатьох інших художників, на яких побічно або прямо вплинув одеський концептуальний рух. Також у рамках "Одеського концептуалізму" знайдено рідкісні живописні та графічні роботи, документи, тексти, фотографії, слайди, відео та багато інших матеріалів, які вперше представлять публіці. Окремою важливою особливістю виставки стане висвітлення документації мистецьких акцій 80-х і 90-х, перше відео і перформансів.

Виставка "ENFANT TERRIBLE. Одеський концептуалізм" присвячена пам'яті куратора Мирослава Кульчицкого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram