ГоловнаКультура
Спецтема
Россия

Російський суд визнав екстремістськими пісні "Корозії металу" і "Коловрату"

Композиції "виправдовують убивства вищих посадових осіб РФ".

Російський суд визнав екстремістськими пісні "Корозії металу" і "Коловрату"
Лидер "Коррозии металла"
Фото: newsvo.ru

Благовіщенський міськсуд Амурської області визнав екстремістськими п'ять музичних композицій гуртів "Корозія Металу" і "Коловрат", які розмістив один із користувачів соцмережі "ВКонтакте" на своїй сторінці.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Згідно з актом лінгвістичного експертного дослідження, проведеного федеральною бюджетною установою "Далекосхідний регіональний центр судової експертизи Міністерства юстиції Російської Федерації", зазначені записи містять заклики до насильства та нетерпимості до представників неєвропеоїдної раси, заклики до повалення існуючої державної влади, виправдовують убивства вищих посадових осіб Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Сторінку користувача "ВКонтакте", на якій знайшли ці аудіозаписи, витерто. Водночас визнані екстремістськими пісні "Корозії металу" і "Коловрату", як і раніше, доступні для вільного прослуховування і тиражування в соцмережі.

"У результаті судом прийнято рішення про визнання екстремістськими матеріалами п'яти аудіозаписів, музичних композицій груп "Коловрат" і "Корозія Металу" тривалістю 03 хвилини 18 секунд, 03 хвилини 44 секунди, 02 хвилини 09 секунд, 03 хвилин 56 секунд, 03 хвилини 08 секунд", - йдеться в рішенні суду.

Раніше різні суди в інших регіонах Росії вже визнавали екстремістськими пісні "Корозії металу" під назвами "Нігер", "Скінхед" і "Бий чортів".

Гурт "Корозія металу", заснований на початку 1980-х років, грає треш-метал. "Коловрат" - найвідоміша російська рок-група радикального націоналістичного спрямування. Засновника "Коловрату" Дениса Герасимова 2004 року затримали в Чехії за підозрою в пропаганді неонацизму, проте суд виправдав його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram