ГоловнаКультура

Фестиваль "Музика гідності" зібрав 173 тисячі гривень для бійців АТО

Музиканти допомогли оплатити реабілітацію та протези.

Фестиваль "Музика гідності" зібрав майже 173 тисячі гривень для реабілітації бійців, які постраждали під час боїв на Донбасі, повідомили організатори концертів.

Під час виступу 2 квітня за рахунок продажу квитків було зібрано 142,6 тис. гривень, ще 26,8 тис. надійшли у вигляді благодійних пожертв. На концерт 9 травня, де виступили НастяЗникає (Київ), Procrust (Київ), BAndurbaND (Харків), 4исла (Ужгород), SWEETLO (Київ), Біла Вежа (Київ), Marija Cheba (Київ), Nesprosta (Київ), ДримбаДаДзиґа (Київ), квитків не продавали, як пожертви зібрали 3256 грн.

Із зібраної суми 50 тисяч виділяють на місячний курс реабілітації в неврологічній клініці бійця Олексія Литовченка. 16 тисяч внесено як оплату за курс лікування в реабілітаційній клініці для Бориса Прищепи. 11,1 тис. підуть на закупівлю ліків для реабілітаційного періоду і протеза для ноги Олексієві Кондрашеву.

Ще близько 100 тисяч гривень акумульовано для потреби важко поранених бійців: Вадима Свириденка, Василя Беленя та подальшого протезування Олексія Литовченка, який втратив ногу.

Оскільки сума, яка необхідна для протезування та відновлення бійців (протези ступень ніг, кистей рук, складний комплексний протез ноги та ін.), перевищує суму, яку має фонд, у кілька десятків разів, фонд ухвалив рішення збирати додатково гроші для підшефних бійців і індивідуально - при контактах засновників фонду з малим і середнім бізнесом, і за допомогою подальших заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram