ГоловнаКультура

На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон

У рамках роботи павільйону представлять нові українські фільми, кінокласику та кінофестивалі

13 травня розпочав свою роботу український національний павільйон у Village International на Каннському кінофестивалі.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

У рамках роботи павільйону учасникам кінофестивалю представлять нові українські фільми, кінофестивалі та національну кінокласику.

Зокрема, 20 травня у павільйоні відбудеться презентація нових кінопроектів, що знаходяться у стадії розробки. Презентацію проведе глава Держкіно Пилип Іллєнко. Він розповість про українські фільми "Максим Оса", "Окупація", "Синя сукня" і "Гніздо горлиці".

Окремо, 18 травня, презентуватимуть фільми продюсера Олени Фетісової - "Тепер я буду любити тебе" режисера Романа Ширмана і "Good Game Well Played", який знімає сама Фетісова.

19 травня у павільйоні відбудеться презентація Одеського міжнародного кінофестивалю, який проведуть цього року вшосте у липні.

16 травня, як уже повідомлялося, на Каннському кіноринку покажуть фільм "Полон" Анатолія Матешка.

В цілому український павільйон стане майданчиком для зустрічей українських кінематографістів з іноземними колегами та для презентації України в контексті міжнародної кіноіндустрії. Україна представлена на кіноринку в Каннах вже восьмий раз поспіль. Цього року організаторами роботи павільйону стали МКФ "Молодість" і фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

В рамках роботи павільйону організатори проводитимуть збір підписів на підтримку Олега Сенцова.

Український павільйон у Каннах пропрацює до 22 травня, дня завершення роботи Каннського кіноринку.

Нагадаємо, що цього року в офіційній програмі Каннського кінофестивалю не представлений жоден український фільм. Українські короткометражки покажуть в рамках Short Film Corner, спеціального майданчика для режисерів короткого метра.

68-й Каннський кінофестиваль відкривається сьогодні, 13 травня фільмом Еммануель Берко "З високо піднятою головою". Кіноогляд триватиме до 24 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram