ГоловнаКультура

Український фотограф створив портрети і записав історії ветеранів Другої світової з усього світу

Олександр Маслов об'їздив 18 країн світу і зробив 130 портретів

Український фотограф Олександр Маслов, який живе в Нью-Йорку і знімає для видань The New York Times, Billboard, WWD, Wall Street Journal Magazine, до 8 травня відкрив на своєму персональному сайті проект "Ветерани".

У проекті викладено фотографії та історії ветеранів Другої світової війни з 18 країн світу. Маслов об'їздив і поговорив з ветеранами війни. На створення проекту в нього пішло 5 років.

"У проекті "Ветерани" я аналізую і порівнюю життя тих, хто вижив на війні, - розповідає фотограф виданню Bird in Flight. – Я знімав і брав інтерв'ю у ветеранів в Австрії, Великобританії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Індії, Італії, Японії, Казахстані, Латвії, Польщі, Росії, Словенії, Україні, США та на Шрі-Ланці. Так мені вдалося скласти мозаїку портретів людей з різних куточків планети, які були залучені в одні й ті самі трагічні події".

Загалом Маслову вдалося зробити 130 портретів, близько половини увійдуть до книги, видання якої готує фотограф.

Фотографії ветеранів війни та їхні історії можна подивитися і почитати на сайті проекту "Ветерани".

Нагадаємо, 8 травня, в День пам'яті і примирення, на урочисте засідання Верховної Ради запросили ветеранів як Червоної армії, так і Української повстанської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram