ГоловнаКультура

"Зелені чоловічки" з України окупували російський павільйон Венеціанської бієнале

Відвідувачам роздавали військову форму з написом "відпускник"

Анонімні українські активісти у військовій формі з написом "оn vacation" (відпускник) окупували російський павільйон Венеціанської бієнале сучасного мистецтва.

Перформанс розпочався в середу відразу після відкриття російського павільйону. Активісти також роздавали військову форму відвідувачам і закликали приєднуватися до "відпустки"-окупації.

Серед учасників перформансу зауважили українських художників та діячів культури Марію Куликовську, Микиту Шаленого, Любов Михайлову. Вони стверджують, що були залучені в акцію анонімними активістами, які роздавали листівки при вході на територію бієнале.

Як повідомив виданню platfor.ma один з українських художників-організаторів акції, в павільйоні активісти пробули близько години, перш ніж було викликано поліцію. За його словами, відвідувачам роздали листівки і понад сотню уніформ з написом "оn vacation". За найкраще фото з павільйону країни-окупанта організатори перформансу обіцяють приз - путівку до окупованого Криму.

Мета акції, за словами одного з її організаторів, змусити глядача думати про конфлікт в Україні.

Роздавання уніформи та "окупація" триватимуть до 8 травня. Наступного дня організатори визначать переможця і подарують йому поїздку до Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram