ГоловнаКультура

Забудовник Десятинного провулка заявив, що не отримував листи про знесення верхніх поверхів

"Інтергал-Буд" заперечує порушення вимог щодо висотності

Забудовник Десятинного провулка заявив, що не отримував листи про знесення верхніх поверхів
Фото: www.facebook.com/marina.solovyeva.581

Генпідрядник будівництва у Десятинному провулку, 3-5 у Києві компанія "Інтергал-Буд" заявила, що не отримувала листа від Київради з приписом знести верхні поверхи будівлі.

"Офіційного листа від 29-04-2015 від Київської міської ради з приводу цього будівництва не отримували", - сказано в повідомленні компанії.

При цьому "Інтергал-Буд" стверджує, що за документацією єдиним обмеженням висотності забудови у Десятинному є висотність будинків, розташованих поруч.

"Сьогодні висота будівлі у Десятинному провулку, 3-5 на 3 метри нижча за навколишню забудову (висота сусіднього будинку на вул. Володимирській, 4 становить понад 34 м). Висота 27 м, зазначена у листі від 29-04-2015, який потрапив в Інтернет, суперечить викладеному у містобудівних умовах і у дозвільних документах, отриманих раніше", - йдеться у прес-релізі.

Компанія вважає ситуацію, що виникла, непорозумінням.

Нагадаємо, до кінця 2012 року на місці будівництва у Десятинному розташовувалися дві історичні будівлі - житловий будинок із флігелем, що у ХІХ столітті належали протоєрею Андріївської церкви Павлу Підвисоцькому. Українська православна церква Київського Патріархату отримала ці будівлі разом із прилеглою до них землею у 2002 році і довела їх до аварійного стану, щоб потім знести і почати на їхньому місці будівництво.

Будинок будується в самому центрі столиці - на Старокиївській горі, на залишках фундаменту палацу князя Володимира Х століття (фундамент знищили під час будівництва). Він знаходиться на території чотирьох охоронних зон, у тому числі заповідників "Софія Київська" і "Стародавній Київ". Кількість поверхів - 9 або 12, фінальний проект забудовник нікому не показував. Докладніше про це читайте у тексті "Мощі у шафі".

Забудовник - компанія "Інтергал-Буд", яка належить екс-регіоналу Володимиру Зубику. Замовник будівництва - УПЦ КП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram