ГоловнаКультура

Російський режисер Бондарчук буде позиватися до Держкіно України

Режисер звинуватив українське відомство в тому, що його картина "Духless 2" з'явилася в інтернеті до прем'єри.

Російський режисер Бондарчук буде позиватися до Держкіно України
Фото: kinobytes.net

Російський режисер і продюсер Федір Бондарчук має намір подати до суду на Держкіно України, копію фільму "Духless 2" котрого, ймовірно, було викладено на піратські інтернет-ресурси за кілька днів до російського прокату картини.

Про це Бондарчук заявив в інтерв'ю телеканалу "Россия 24", повідомляє ТАСС.

"Прокат закінчився буквально два тижні тому, тому ми зараз будемо займатися цим - на рівні подання до суду. Напевно, ми будемо подавати на комітет з кінематографії України. Ця копія була позначена, з титрами, ми знаємо цю копію. Це все цифрові носії, вони всі позначені", - сказав Бондарчук.

Він також повідомив, що в його практиці вперше вийшло так, що картина з'явилася в інтернеті "до прем'єри і до початку офіційного прокату".

Наміри Бондарчука прокоментував у Facebook голова Держкіно Пилип Іллєнко: "Щодо намірів Федора Бондарчука подати в суд на Держкіно у зв'язку з появою в інтернеті копії фільму "Духless 2". Відповідно до встановленої чинним в Україні законодавством підсудності справ, це повинен бути Окружний адміністративний суд міста Києва. Ось там у російської сторони і буде можливість спробувати хоч якось обґрунтувати, що в потраплянні фільму в мережу винне саме Держкіно України, а не виробник, чи дистриб'ютор фільму, чи хтось із їхніх співробітників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram