ГоловнаКультура

Каннський кінофестиваль додав кілька фільмів у програму

Очікуваний фільм Гаспара Ное "Любов" у 3D покажуть поза конкурсом

Каннський кінофестиваль додав кілька фільмів у програму
Постер 68-го Каннского кинофестиваля
Фото: Festival de Cannes

У програму 68-го Каннського кінофестивалю додали кілька фільмів.

Про це повідомляє прес-служба кіноогляду.

Зокрема, два фільми взяли в основний конкурс Канн: "Chronic" Мішеля Франка та "Алея кохання" Гійома Ніклу. Загалом в основному конкурсі заявлено вже 19 картин. Визначати кращих із них буде міжнародне журі на чолі з братами Коенами.

У другий за значимістю конкурс Канн, "Особливий погляд", взяли ще 5 учасників: "Alias Maria" Хосе Луїса Грасії, "Таклуб" Брільянте Мендоси, "Ягня" Яреда Зелеке (дебют, що буде також претендувати на "Золоту камеру"), "Кладовище пишноти" Апічатпона Вірасетакула і "Ан" Наомі Кавасе. Зазначимо, що минулого року фільм Кавасе був в основному конкурсі Канн, а фільм Вірасетакула "Дядечко Бунмі, який пам'ятав свої минулі життя" удостоївся "Золотої пальмової гілки" у 2010 році.

Поза конкурсом, у програмі "Опівнічний сеанс", покажуть новий фільм французького режисера Гаспара Ное "Любов", знятий у 3D. "Історія безумства" Робера Гедігяна теж буде поза конкурсом, у рамках спеціальних показів.

Нагадаємо, 68-й Каннський кінофестиваль проходитиме з 13 по 24 травня. Жодного українського фільму в офіційній програмі Канн цього року немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram