ГоловнаКультура

Наступний концерт "Архітектури голосу" відбудеться у Центрі Довженка

У майбутньому арт-кластері виконають музику Бориса Філановського

29 квітня в Національному центрі Олександра Довженка відбудеться черговий концерт циклу "Архітектура голосу" музичного агентства "Ухо".

Про це повідомляють організатори.

На концерті виконають твір композитора-авангардиста Бориса Філановського "Scompositio", написаний на замовлення провідного європейського фестивалю нової музики Maerzmusik. На сцені - солістка Наталія Пшеничнікова, Ensemble Nostri Temporis під керівництвом пітерського диригента Федора Ледньова, звуком займається Торстен Оттерсберг.

Твір Філановського характерний тим, що в ньому присутнє буквальне роздвоєння звуку. "У вухах солістки бінауральні мікрофони, звук з яких проектується в зал: слухач отримує одночасно "об'єктивний" музичний текст і його суб'єктивну версію, пропущену через вуха співачки", - пояснюють куратори концерту.

На концерті у Центрі Довженка відбудеться українська прем'єра цього твору.

Фото: Ухо

Нагадаємо, що цикл "Архітектура голосу" триває у Києві з вересня, і включає вокальні концерти, які проходять у нестандартних для таких подій місцях - у церкві, планетарії, басейні.

Також два концерти музичного агентства "Вухо" відбудуться у рамках Книжкового Арсеналу - 23 і 24 квітня.

Зазначимо також, що нещодавно Національний центр Довженка представив концепцію свого розвитку, яка включає створення арт-кластеру на території Центру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram