ГоловнаКультура

Акунін не їздить в Росію, оскільки вона окупована ворогом

Письменник не збирається до РФ, поки там не змінюється атмосфера

Акунін не їздить в Росію, оскільки вона окупована ворогом
Фото: EPA/UPG

Відомий російський письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі) припинив поїздки до Росії, оскільки як там правлять бал шовінізм, ксенофобія, агресивна брехня і нетерпимість до інакодумства.

Про це він заявив в інтерв'ю Російській службі Бі-бі-сі.

"Я в Росію припинив зовсім їздити. І доти, поки там не зміняться атмосфера і клімат, я туди їздити не збираюся. Я вирішив, що з мене досить і що я хочу поїхати, я вирішив десь в кінці літа, на початку минулої осені", - пояснив він.

"У мене виникло тверде відчуття, що моя країна окупована ворогом. Все, що мені в житті було завжди вороже, все, що мені було ненависне, воно зараз править бал. Шовінізм, ксенофобія, агресивна брехня, нетерпимість до інакодумства, це все зараз заполонило весь простір навколо", - зазначив письменник.

На думку Акуніна, в ситуації, що склалася, в людини вибір невеликий.

"Або ти їдеш з цього простору, або ти, я не знаю, залишаєш свою мирну професію, береш рушницю і йдеш в партизани битися з окупантами. Але партизанам можна битися з окупантами, якщо їх підтримує мирне населення. Тому що партизан, якого не підтримують навколишні села, - за кого він, власне кажучи, партизанить?" - сказав він.

Акунін зазначив, що у нього не було відчуття, що мирне населення дотримується таких самих поглядів.

"Навпаки, всі навколо якось страшно тішилися, їм все було чудово. Я з'їздив на початку зими до Росії ще раз - подивитися, чи не стало краще. Стало гірше. Стало гірше", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram