ГоловнаКультура

Голова комісії з моралі звільнився після семи років на посаді

Василя Костицького звільнили розпорядженням від 31 березня.

Голова комісії з моралі звільнився після семи років на посаді
Фото: stainlesstlrat.livejournal.com

Уряд звільнив Василя Костицького з посади голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Як сказано в розпорядженні уряду №282 від 31 березня, оприлюдненому в понеділок, Костицького звільнено за власним бажанням.

Нагадаємо, 10 лютого Верховна Рада ліквідувала Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі як неефективний і непотрібний державний орган.

Замість скандальної комісії відстежувати виконання законодавства будуть МВС, Мінкультури, Держкіно, Держкомітет з питань телебачення і радіомовлення, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення та інші державні органи в межах своєї компетенції.

Нацкомісію створили відповідно до закону про захист суспільної моралі від 20 листопада 2003 року, і вона розпочала роботу наприкінці 2004 року. Її функцією була перевірка роботи ЗМІ й організаторів видовищних заходів на наявність сексуального чи еротичного контенту, насильства і жорстокості. Фінансування комісії здійснювалося за рахунок державного бюджету. Керівником комісії з червня 2008 року був Василь Костицький.

Найвідомішими рішеннями комісії були рекомендації заборонити показ мультсеріалу "Сімпсони", програми Comedy Club, обмежити показ мультсеріалу South Park, заборонити комп'ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram