ГоловнаКультура

Куратори київського бієнале заявили, що проведуть її і без участі Мистецького Арсеналу

"Арсенал" не попередив кураторів про відмову від проведення бієнале

Куратори київського бієнале заявили, що проведуть її і без участі Мистецького Арсеналу
Фото: Центр визуальной культуры

Другий київський бієнале, який мав відбутися під назвою "Київська школа", але був скасований організатором - Мистецьким Арсеналом, все-таки відбудеться.

Про це повідомили куратори бієнале Георг Шелльхаммер і Хедвіг Саксенх'юбер.

У повідомленні, опублікованому Центром візуальної культури, йдеться що рішення про скасування бієнале Мистецьким Арсеналом ухвалили без попередження. "Воно перервало підготовку проекту, в якому були задіяні митці, інтелектуали та ініціативи громадянського суспільства з України, Європи та світу, - йдеться в повідомленні. - Всі вони витратили чимало сил на проект, який має на меті створити простір для рефлексії поза логікою сучасних конфліктів".

Куратори зазначають, що зараз в Україні - після революції на Майдані і під час війни на сході країни - політичний потенціал мистецтва - актуальний, як ніколи. "Бієнале - це відкритий проект, спрямований на розвиток публічного простору, в якому громадянське суспільство зможе відповісти на виклики за допомогою мистецтва і знання".

Шелльхаммер і Саксенх'юбер заявили, що вони вирішили продовжити підготовку бієнале в Києві без підтримки "Мистецького Арсеналу". Проект реалізують у співавторстві з широким колом художніх і громадських організацій.

Деталі проекту стануть відомі у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram