ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

У рамках Docudays пройде виставка про повоєнне життя в Грозному

Проект "Грозний: 9 міст" - результат чотирирічного дослідження

У Центрі візуальної культури в рамках фестивалю документального кіно про права людини Docudays відбудеться виставка документального мультимедійного проекту "Грозний: 9 міст".

Про це повідомляють організатори виставки.

Проект "Грозний: 9 міст" є результатом чотирирічного дослідження фотографів Ольги Кравець, Марії Моріної та Оксани Юшко, присвяченого аспектам повоєнного життя в Грозному. Автори презентують власний аналіз сучасного чеченського суспільства.

Виставка складається з 9 розділів, кожен з яких присвячено одному виміру Грозного - кожен представлено як окреме "місто" в місті. Проект складається з "Міста, якого немає", "Міста війни", "Міста релігії", "Міста чоловіків" і "Міста жінок", "Міста чужинців", "Міста нафти", "Міста слуг народу" і "Міста звичайних людей".

Куратором виставки виступила Анна Шпакова.

Виставка пройде з 21 травня по 5 квітня. 

22 березня на другому поверсі Будинку кіно о 12:00 відбудеться майстер-клас з авторами проекту та куратором, а о 18:00 заплановано проведення екскурсії за участю авторів проекту Марії Моріної та Оксани Юшко та куратора.

В день закриття виставки, 5 квітня, о 19:00 відбудеться дискусія "Чеченський варіант". Нагадаємо, кінофестиваль Docudays проходитиме з 20 по 27 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram