ГоловнаКультура

У Києві відбудеться виставка робіт одеських художників Юрія Єгорова та Олександра Ройтбурда

Галерея проведе серію виставок, які досліджують зв'язок між сучасними художниками та їхніми попередниками

У Києві відбудеться виставка робіт одеських художників Юрія Єгорова та Олександра Ройтбурда
Юрий Егоров, Лодка на лимане

18 березня у столичній Dymchuk Gallery відкривається виставка "Сузір'я. Юрій Єгоров, Олександр Ройтбурд".

Про це повідомляють організатори виставки.

Відкриття виставки одночасно буде презентацією проекту галереї під назвою "Сузір'я". За словами ініціаторів проекту, це буде серія виставок, в кожній з яких представлять двох художників - одного сучасного українського художника і одного представника так званого "одеського нонконформізму" 60-80х років.

Протягом 2015-16 років Dymchuk Gallery планує проведення низки виставок, на яких представлять живопис і графіку, скульптуру та об'єкти, а також архівні фотографії, фрагменти інтерв'ю та спогади художників і їхніх сучасників. Таким чином, галерея ініціює проект-дослідження, покликаний вибудувати певні взаємозв'язки між сучасними художниками і нонконформістами, основним завданням яких було продовження зруйнованої більшовиками модерністської традиції.

Перша виставка з циклу "Сузір'я" представить роботи двох видатних одеських художників - Юрія Єгорова та Олександра Ройтбурда і називатиметься "Сузір'я Єгорова-Ройтбурда".

Галерея і раніше працювала з творчістю художників-нонконформістів з Одеси, здійснивши кілька проектів як на своєму майданчику, так і на інших.

Виставка робіт Юрія Єгорова та Олександра Ройтбурда триватиме до 17 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram