ГоловнаКультура

У Києві відбудеться дискусія про "глибоку стурбованість" ЄС

У Центрі візуальної культури відбудеться зустріч із німецьким публіцистом і видавцем Катаріною Раабе

У Києві відбудеться дискусія про "глибоку стурбованість" ЄС
Катарина Раабе
Фото: dw.de

22 листопада, в суботу, у Центрі візуальної культури відбудеться зустріч "Кінець "глибокої стурбованості": українська тема в Німеччині".

Як повідомляють організатори, зустріч проведуть із німецькою публіцисткою і видавцем Катаріною Раабе.

Зокрема, пропонують поговорити про те, як українська криза стала предметом дебатів і політичних спекуляцій у німецьких медіа, а також приводом для переосмислення досвіду поділу і возз'єднання в контексті нещодавнього 25-річчя падіння Берлінської стіни. У рамках зустрічі обговорять, якою постає Україна в інтелектуальному і медійному дискурсі Німеччини, хто є публічним інтелектуалом у Німеччині. Катаріна Раабе - редакторка одного з найбільших німецьких видавництв Suhrkamp. Раабе також відкрила німецькомовним країнам Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Любка Дереша і Катю Петровську. 2007 року отримала орден "За заслуги перед ФРН" за популяризацію східноєвропейської літератури в Німеччині. Крім публікацій українських авторів, останньою книжкою Катаріни Раабе стала збірка "Євромайдан: що поставлено на карту в Україні". Зараз вона працює над книгою "Україна, Росія і Європа".

Початок зустрічі о 18:00, вхід вільний. Адреса: Київ, вул. Глибочицька, 44.

Нагадаємо, в Центрі візуальної культури до 30 листопада триває виставка європейського сучасного критичного мистецтва "Локаут".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram