ГоловнаКультура

У Відні відкрилася виставка українських художників про Майдан

У проекті Through Maidan and Beyond виставлено роботи 23 художників

У Відні відкрилася виставка українських художників про Майдан
Выставка Through Maidan and Beyond в Вене
Фото: Предоставлено организаторами

16 листопада у Відні відкрилася перша виставка українських художників, присвячена Майдану.

Як повідомляють організатори, проект Through Maidan and Beyond ("До і після Майдану") - перша виставка українського сучасного мистецтва, представлена в рамках престижного культурного форуму Vienna Art Week.

Експозиція присвячена вивченню обставин, які передували масовими протестами на Майдані, а також подіям під час революції та змінам, які він спричинив.

"Мета Through Maidan and Beyond - познайомити міжнародну аудиторію з актуальним українським мистецтвом і сприяти розвитку культурного діалогу між Києвом і Віднем", - повідомляють організатори.

У рамках виставки заплановано лекції її учасників та дискусії з представниками європейського культурного середовища.

"Протягом року європейська громадськість не завжди отримувала об'єктивну інформацію про зміни, що відбулися в Україні, - каже організатор проекту Олексій Чернишов. - Ми подумали, що про ці зміни краще від газет і телеканалів розповість мистецтво, провідні представники української культурної сцени".

У проекті взяли участь 23 українські художники: Борис Михайлов, Сергій Братков, Жанна Кадирова, Микита Кадан, Артем Волокітін, Роман Мінін, Ганна Звягінцева, Алевтина Кахідзе, Лада Наконечна, Леся Хоменко, Анатолій Бєлов, Добриня Іванов, Марія Куликовська, Микола Рідний, Мирослав Вайда, Олексій Радинський, група Р.Е.П., Саша Курмаз, Василь Лозинський, Влада Ралко, Володимир Кузнєцов, Вова Воротньов і Євгенія Бєлорусець.

Організатори проекту зазначають, що деякі роботи створені задовго до початку масових протестів як відповідь на порушення прав і свобод, деякі створювалися зараз - як рефлексія на те, що відбувається в суспільстві.

Виставка буде відкрита протягом двох тижнів, зі 17 по 30 листопада в рамках Vienna Art Week у музейному центрі MuseumQuartier.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram