ГоловнаКультура

Представники "Правого сектору" пікетували "Кінопанораму" (оновлено)

У кінотеатрі відклали показ фільму з програми "Молодості"

Представники "Правого сектору" пікетували "Кінопанораму" (оновлено)
Фото: @HromadskeTV

Невідомі чоловіки у камуфляжі з нашивками "Правого сектору" зібралися під кінотеатром "Кінопанорама" і погрожують штурмувати зал. Про це повідомляє прес-служба фестивалю "Молодість".

"У "Кінопанорамі" має бути сеанс фільму "Макс та інші" з програми "Молодості" Sunny Bunny. Сеанс не розпочався. Близько десятка чоловіків у камуфляжі з нашивками "Правого сектору" погрожують, що штурмуватимуть зал", - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар кінофестивалю Марія Глазунова повідомила, що чоловіків поки що стримує міліція, але погрози продовжують лунати. Зокрема, учасники виступу звинувачують "Молодість" у тому, що вони показують "аморальне кіно" і заявляють, що не допустять показу.

Як повідомляють "Українські новини", у "Правому секторі" підтвердили участь активістів в акції протесту.

"Так, це були наші активісти. Ми ще зранку попереджали про те, що будемо просити у представників кінотеатру не показувати ЛГБТ-фільми, оскільки вони пропагують содомію", - повідомив Українським Новинам прес-секретар партії Артем Скоропадський.

Коли на місце події прибули правоохоронці, після тривалої дискусії активісти партії пішли з кінотеатру. Ніяких силових дій не було.

Станом на 19:40 біля кінотеатру перебувають кілька міліціонерів.

Нагадаємо, раніше цього тижня невідомі підпалили кінотеатр "Жовтень". Підпал стався в залі кінотеатру під час показу фільму на ЛГБТ-тематику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram