ГоловнаКультура

У Києві презентують номер журналу "Політична критика" про Майдан

Тема номера - візуальні образи революції на Майдані

У Києві презентують номер журналу "Політична критика" про Майдан
Фрагмент обложки номера "Политической критики"
Фото: Центр визуальной культуры

1 листопада в Центрі візуальної культури відбудеться презентація п'ятого номера журналу "Політична критика", присвяченого Майдану і його візуальним засобам.

Як повідомляють у Центрі, назва номера - "Нам нема что втрачати, крім наших Майданів".

П'ятий номер "Політичної критики" представляє "феномен Майдану, який можна вважати "візуальної революцією" і аналізує візуальний образ як інструмент революції на Майдані.

Крім статей, які досліджують Майдан з політичної, соціальної, візуальної та урбаністичної перспектив, в номер увійшли фотографії, більшість яких публікується вперше. Це роботи Олександра Бурлаки, Максима Дондюка, Олександра Козаченка, Євгенія Котенка, Саші Курмаза, Віктора Марущенка, Івана Мельничука, Сергія Моргунова та інших. Крім того, в номері вийдуть художні проекти, пов'язані з проблематикою політичного насильства: "Контрольовані випадковості" Микити Кадана й "Укриття" Миколи Рідного.

У презентації журналу, яка почнеться о 18:00 1 листопада, візьмуть участь редакція "Політичної критики" й автори журналу.

Фото: Центр візуальної культури

Альманах "Політична критика" - міжнародний видавничий проект однойменного інтелектуального осередку у Східній Європі. Українська редакція журналу займається критичної рефлексією політичних, соціальних і культурних процесів в Україні.

Нагадаємо, Центр візуальної культури відкрив нове приміщення за адресою вулиця Глибочицька, 44. Там відбуваються лекції відомих соціологів та істориків, презентації книг і журналів та виставкові проекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram