ГоловнаКультура

Видавництво "Основи" представить у Києві книгу про Євромайдан

Видавці відібрали 200 фотографій з 200 тисяч, знятих під час Революції Гідності

Видавництво "Основи" представить у Києві книгу про Євромайдан

7 листопада в Національному художньому музеї України представлять книгу про Євромайдан #EUROMAIDAN - History In The Making, яку випустило видавництво "Основи" спільно з агентством ART Management.

"#EUROMAIDAN - History In The Making звертається не тільки до українців, книга дає можливість міжнародній аудиторії розібратися, що відбувалося в Києві взимку 2013-2014-го. Видання документує і досліджує Майдан: як історичну подію, набір загальних цінностей, приклад самоорганізації і як художнє явище", - розповів ініціатор проекту Володимир Кадигроб.

Прес-служба видавців зазначає, що в книгу увійшло понад 200 знімків (з більш ніж 200 тисяч, які розглядалися при підготовці видання), серед яких роботи Максима Левіна, Олександра Чекменьова, Костянтина Чернічкіна, Олексія Фурмана, Романа Піліпея, Андрія Горба, Ганни Грабарської, Анатолія Бойка, фотографів світових агентств Associated Press, Reuters, EPA (European Pressphoto Agency) Сергія Долженка, Єфрема Лукацького, Сергія Чузавкова і Гліба Гараніча, який постраждав під час розгону студентського Майдану 30 листопада.

Крім унікального ілюстративного ряду (багато фото публікуються вперше), у видання увійшли тексти відомого українського історика Ярослава Грицака і філософа Тараса Лютого, які досліджували феномен і міфологію Євромайдану.

Хронологію подій з 30 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року описала журналістка Євромайдану Катерина Сергацкова.

"Ми постаралися описати ключові явища Євромайдану. Видання складається з розділів "Віче", "Кухня", "Правий сектор", "Самооборона", "Творчість протесту", "Культура", "Архітектура", "Медики", "Антимайдан", "Журналісти", "Беркут", "Предмети", "Самоорганізація", "Локації", нарешті, "Люди". В останній розділ увійшли унікальні знімки майданівців, які відпочивають в павільйоні виставкового центру "Київ Експо Плаза", знімок операції медиків-волонтерів у стінах Михайлівського собору, чоловіка, що грає на саксофоні під час кривавих боїв на Грушевського, хлопчика, що кидає камінь в "Беркут", та інші", - розповів головний редактор #EUROMAIDAN - History In The Making Гліб Гусєв.

Всі кошти, виручені від продажу книги 7 листопада, направлять на допомогу солдатам, пораненим під час АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram