ГоловнаКультура

У Києві обговорять уроки грузинських реформ для України

У рамках українсько-грузинської конференції також покажуть документальні фільми про сучасну Грузію

У Києві обговорять уроки грузинських реформ для України
Фото: rc-argo.com.ua

21 жовтня в Києві стартує серія подій, присвячених україно-грузинським відносинам і реформам у Грузії.

Зокрема, повідомляє Фонд Гайнріха Бьолля в Україні, відбудеться подіумна дискусія на тему "Уроки грузинських реформ для України" і покази документальних фільмів про Грузію.

21 жовтня пройде серія дискусій про грузинські реформи. "На жаль, представники громадянського суспільства та інтелектуальних кіл Грузії та України не використали повною мірою можливість загальної рефлексії та порівняння подій у своїх країнах, - йдеться в повідомленні Фонду. - При всій повазі один до одного і почутті споріднення шляхів розвитку, ми надто мало говорили один з одним".

О 18:00 стартує реєстрація, о 18:30 - сама дискусія, доповіді на якій прочитають Гіоргі Тугуши, колишній омбудсмен Грузії, Лаша Бакрадзе, історік і директор Музею літератури у Тбілісі, Тамара Гурчіані, юрист і активіст, Марина Цапко, експерт реанімаційного пакета реформ і Вахтанг Кіпіані, журналст. Модератором дискусії виступить Малхаз Салдадзе, координатор програми "Сприяння демократії" представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля на Південному Кавказі.

Після дискусії запланована кави та неформальне спілкування.

22 жовтня в кінотеатрі "Жовтень" пройдуть покази документальних фільмів "Лідер завжди правий" режисера Саломе Джаш і "Повний вперед на Захід" Штефана Тольца. Після показів відбудеться обговорення картин з їх режисерами.

Нагадаємо, у столичному Центрі візуальної культури 24 жовтня відбудеться лекція російського соціолога Олександра Бікбова, у якій він проаналізує соціальні протести останніх років у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram