ГоловнаКультура

У Центрі візуального мистецтва пройде виставка про сюрреалізм повсякденності

Персональний проект художника Володимира Воротнєва Un Chien (V) andalou відкривається 19 жовтня

У Центрі візуального мистецтва пройде виставка про сюрреалізм повсякденності
Фото: Центр визуального искусства

У київському Центрі візуальної культури пройде виставка українського художника Вови Воротнєва Un Chien (V) andalou, що переосмислює міський повсякденний простір.

За словами організаторів виставки, Un Chien (V) andalou - це данина сюрреалізму (Un Chien Andalou, "Андалузький пес" - знаменитий сюрреалістичний фільм Луїса Бунюеля і Сальвадора Далі - прим.), методами якого Воротнєв намагається переосмислити публічний простір навколо нас.

"Воротнєв використовує сюрреалістичні техніки реді-мейду та колажу з вандальною метою: вирвати фрагменти візуального повсякдення з рутини і проявити їхню символічну місію", - йдеться в прес-релізі Центру візуальної культури.

Вова Воротнєв - концептуальний художник, який досліджує міський простір. Відомий своїми роботами в техніці графіті.

Виставка проходить у рамках проекту Центру візуальної культури Unrendered Spaces з 19 по 30 жовтня (виставка відкрита щодня, крім понеділка) - з 13:00 до 19:00. Адреса Центру - Київ, вул. Петровська, 30/34. Unrendered Spaces - серія виставок, присвячена стратегіям сприйняття міського та позаміський середовища.

Нагадаємо, 14 жовтня в Національному музеї Тараса Шевченка відкрилася персональна виставка дніпропетровського художника Микити Шаленного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram