ГоловнаКультура

Держкіно заборонило показ двох російських фільмів

Державну реєстрацію скасували для стрічок "Матч" і "Серпень. Восьмого"

Держкіно заборонило показ двох російських фільмів
Кадр из фильма

Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію російським фільмам "Матч" і "Серпень. Восьмого". Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Зараз ці фільми не перебувають у широкому прокаті, але скасування державної реєстрації цих стрічок має важливий символічний характер. Оскільки вони є найбільш одіозними прикладами сучасної російської пропаганди, спрямованої не тільки проти українського народу, а й проти інших, зокрема грузинського", - зазначає голова Держкіно Пилип Іллєнко.

З 29 вересня агентство скасувало держреєстрацію фільмів "Матч" (режисер Андрій Малюков, Росія, 2012 рік) і "Серпень. Восьмого" (режисер Джанік Файзієв, Росія, 2012 рік).

За результатами експертної комісії при Держкіно зазначені фільми визнано забороненими для телевізійного показу, публічного комерційного відео та домашнього відео на території України.

Нагадаємо, раніше Держкіно ініціювало введення санкцій проти російського кінопродукту агітаційної та пропагандистської спрямованості. У липні Держкіно відмовило російським фільмам "Біла гвардія" і "Піддубний" у видачі прокатних посвідчень за зневагу до української мови, народу і державності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram